Ons Lourdeshof

Ons Lourdeshof is a transformation of a former school site along the Vlokhovenseweg in Eindhoven. The design introduces an ensemble of old and new around an intimate green courtyard, consisting of 19 terraced houses, 1 detached house and 4 apartments in the old school building. The courtyard opens up towards the adjacent church, restoring the historic link between church and school. The central feature of the court will be a wadi that combines water-buffering with biodiversity and a playground.

More info coming soon.

Credits

  • Year 2020-
  • Client

    Van Grunsven Groep

  • Location Eindhoven
  • Program housing
  • Status ongoing
  • Prizes
    • 1st prize tender organized by the municipality of Eindhoven
  • Team
    • Thijs van Bijsterveldt
    • Oana Rades
    • Harm Timmermans
    • Pieter Heymans
    • Philip de Klerk
    • Tom van Loon
  • Landscape

    Dolmans Landscape